Het is belangrijk om autoverzekering te vergelijken, maar zoveel mensen weten niet eens hoe. Ze begrijpen niet dat ze veel verschillende opties hebben als het gaat om een verzekeringsdekking, of ze vergelijken gewoon niet genoeg. Als u een tijdje uw verzekeringspremie hebt betaald en nog steeds niet de dekking krijgt die u nodig hebt, dan kan het tijd om te gaan kijken naar auto-verzekeringsprijzen online om te zien wat u kunt vinden. Hieronder zullen we bespreken waarom het zo belangrijk is om de autoverzekering te vergelijken en hoe u internet kunt gebruiken om de laagste prijzen beschikbaar te krijgen.

Autoverzekering vergelijken

Allereerst, zoals u waarschijnlijk al weet, variëren de kosten van de autoverzekeringskosten van het bedrijf tot het bedrijf. Dit komt niet vanwege alles wat je verkeerd doet. Integendeel, de meeste bedrijven hebben hun eigen unieke dekkingsplannen en tarieven die door veel dingen worden beïnvloed, zoals uw rij-record, het aantal ongevallen in uw regio en uw leeftijd. Om ervoor te zorgen dat u al uw opties vergelijkt, moet u een aantal eenvoudige richtlijnen volgen.

Wees eerst eerlijk tegen jezelf over je rijgeschiedenis. Als je een geweldig rij-record hebt, moet je natuurlijk in staat zijn om betere prijzen op je premies te krijgen dan iemand die om de drie maanden of zo een ongeluk heeft. Bedrijven kijken naar het chauffeurspatroon van betrokkenheid bij ongevallen, of ze de oorzaak waren van het ongeluk of niet. Als u binnen de afgelopen drie jaar slechts één ongeluk hebt, is de kans groot dat u meer voor uw dekking betaalt dan iemand die elke paar jaar in een ongeluk is geweest. Dit is de reden waarom veel mensen gewoon kiezen om hun botsing en uitgebreide dekking in totaal te laten vallen, omdat ze geen risico lopen om de verzekeraar geld te bieden in geval van een ongeluk.

Ten tweede, wees heel eerlijk met uw autoverzekeringsagent. Als je voor het eerst met een agent over je verzekering begint te praten, wees eerlijk over hoeveel dekking je eigenlijk nodig hebt. Als u niet genoeg dekking draagt, kan het bedrijf meer geld uitbetalen wanneer u bij een ongeval betrokken bent, omdat ze alleen aansprakelijk zijn voor het deel van het ongeval dat zij hebben veroorzaakt. Daarom is het belangrijk om precies te weten wat voor soort dekking waarnaar u op zoek bent voordat u met iemand praat.

Laatste, ken je rechten. Als u in een ongeval bent geweest dat uw schuld was, heeft u het recht om een claim in te dienen bij uw verzekeringsmaatschappijen. Als u bij een ongeval bent waar iemand anders op orde is, heeft u mogelijk het recht om compensatie te ontvangen van de andere Partys-verzekeringsmaatschappij. Sommige verzekeringsmaatschappijen zullen echter proberen om een claim uit te betalen als u ze kunt laten zien dat u bij het ongeval niet fout was. Om deze reden is het van vitaal belang dat u uw rechten kent en goed geïnformeerd bent over hen.

Als u de tijd neemt om autoverzekeringen te vergelijken, kunt u u helpen geld te besparen. U kunt ook geld besparen als u kiest voor een beleid dat bij uw budget past. Ga er niet altijd aan dat het hoogste geprijsde beleid noodzakelijkerwijs de beste dekking is. Sommige beleidsregels zijn zo laag geprijsd omdat ze niet alles dekken, of omdat ze dergelijke lage eigen risico’s bieden. Houd deze dingen in gedachten bij het vergelijken van de autoverzekering. Het kan u helpen beslissen welk beleid geschikt is voor u.

motorverzekering : Ook uw recente moto geniet van een interessant kortingstarief. Het hoeft géén oldtimer te zijn. Vanaf 140 euro voor de 1e moto en 70 euro jaarpremie voor de 2e moto.

oldtimer verzekering : Wist u dat 95% van de oldtimers enkel een beperkte verzekeringspolis hebben en niet goed beschermd zijn? Daarom lanceert Erard Verzekeringen nv 2 nieuwe formules om uw oldtimer te beschermen met een omnium van 250 € ( tot 25.000 € ) of 380 € ( tot 50.000 € ) jaarpremie, inclusief pech hulp.